Kokoglukozyd

Kokoglukozyd jest łagodnym , dobrze tolerowanym przez óśuzówki, tenzydem cukrowym i jest głównie stosowany w szamponach i żelach pod prysznic . On łagodzi  potencjał irytacyjny innych tenzydów i poprawia , jako dodatek w szamponach , zdolność rozczesania włosów  i ich elastyczność. Również jako produkt oczyszczający  skóry zapalnej  może być używany.

źródło: Heike Kaiser 2010 " Surowce kosmetyków naturalnych", wydawnictwo Freya, Linz, 3.edycja 2012


Produkty z Kokoglukozyd.