Czarny bez

Ten olej pochodzi z nasion czarnego bzu  - rośliny należącej do rodziny przewiertniowatych . On jest przeważnie produktem ubocznym przetworów czarnego bzu . Jego działanie w kosmetykach to:  hamowanie zapaleń i kojące działanie na skórę , ale również wspaniała pielęgnacja skóry wrażliwej, nieczystej  i neurodermicznej . Ponadto wzmacnia barierę  ochronną skóry On stabilizuje płaszcz tłuszczowy  skóry , ją zmiękcza i  wygładza. Również przy dolegliwościach ze strony stawów  ma olej czarnego bzu, użyty czysty , hamować stan zapalny i  działać  łagodnie na obrząki . On jest bardzo lekki i  nie przetłuszczający  , dlatego nadaje się dla pielęgnacji nieczystej, tłustej cery , ale również sucha skóra może tylko korzystać z jego właściwości  pielęgnacjynych i regenerujących. 

Właściwości kosmetyczne:

  • silne regenerujące działanie na komórki & aktywacja komórek
  • przeciwzapalne i kojące, nawet  przy atopowym zapaleniu skóry
  • bardzo lekki & szybko wchłanialny , nieprzetłuszczający
  • idealny dla skóry tłustej i nieczystej
  • idealny do regeneracyjnej pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej

źródło: Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych ", Linz, Freya wydawnictwo,  3 edycja 2012


Produkty z Czarny bez .