Olej sojowy

Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycine Soja Oil

Problematyka genetycznych manipulacji  nasion soi sprawiła, że bardzo istotne jest zwrócenie uwagi na odpowiednie certyfikaty, przy kupnie  tego oleju. On powinien pochodzić z ekologicznych upraw , podlegających ciągłym, ostrym kontrolom. Natywny olej sojowy , pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych  jest bardzo wartościowy. On ma silne działanie regeneracyjne na komórki  i reguluje zaburzenia keratynizacji , ale również nadaje się optymalnie dla suchej i tłustej skóry. Ten olej jest  bardzo obfity i regenerujący, łatwo wchłanialny i nie wywołuje wartswy okluzyjnej na skórze.  Poprzez jego aktywne działanie na komórki , jak i poprzez zawarte w nim izoflawony jest optymalny dla pielęgnacji dojrzałej skóry.

Właściwości kosmetyczne:

  • silnie regenerujący komórki & aktywujący , optymalny dla dojrzałej skóry
  • bogaty & regenerujący  idealny dla skóry suchej
  • reguluje keratynizację &  nie pokrywa skóry, idealny do pielęgnacji skóry tłustej

źródło:Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych", Linz, Freya wydawnictwo , 3. edycja  2012


Produkty z Olej sojowy