Prawoślaz lekarski

Prawoślaz lekarski należy do rodziny ślazowatych  i jest zadomowiony w Europie, centralnej Rosji  aż do Zachdniej Azji i w Północnej Afryce. . On działa  poprzez zawarte  substancje  redukujące śluz  i utrzymujące warstwę ochronną skóry. Skóra jest miękka, łagodzona, leczona  i kojona oraz  korzysta  z przeciwzapalnego działania składników tej rośliny. Dla alertgików wspaniała! 

Właściwości kosmetyczne:

  • kojący podrażnienia, leczący  i uspakajający & przeciwzapalny i wspaniały dla alergików
  • otacza skórę i j zmiękcza , wspaniały dla suchej & poirytowanej skóry

źródło: Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych ", Linz, Freya wydawnictwo,  3rd Edition 2012


Produkty z Prawoślaz lekarski .