BioPark Cosmetics  Olej mirtowy

Olejki eteryczne z mirtu z destylacji parą

  • Do perfumowania pomieszczeń
  • Działa odświeżająco
  • Właściwości łagodzące
  • 29,99 zł (299,90 zł / 100 ml)

włącznie z kwotą VAT 23% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 4 sztuki w magazynie

Dostawa poniedziałek, 25 listopada: Zamów do środa do godz. 12:30.

Zawartość: 10 ml

Na moją listę życzeń

Nr art.: BPC-BIOP131, Zawartość: 10 ml

EAN: n/a

  • Do perfumowania pomieszczeń
  • Działa odświeżająco
  • Właściwości łagodzące

Ecco Verde sklep internetowy oferuje następujące korzyści:Ecco Verde sklep internetowy oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Zamów do środa 12:30 i otrzymaj paczkę w ciągu 2 - 3 dni roboczych (DPD, tylko na produkty dostępne)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB

Opis

Stosowanie:

  • Ten niezbędny olejek mirtowy nadaje się do odświeżania powietrza w nebulizatorze.

Otrzymany z destylacji parowej liści i gałęzi. Zapach jest świeży, klarowny i podobny do kamfory i przypomina eukaliptus. Kolor oleju jest od jasnożółtego do pomarańczowego. Olejek ma właściwości ściągające i działa tonizująco. W kosmetykach jest stosowany jako dodatek do płynów do płukania jamy ustnej lub dezodorantów, w kompensacji pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej lub jako odświeżacz powietrza. Aromatherapeutycznie mirt ma właściwości kojące i równoważące.

Dobrze mieszalny z:

  • bergamota
  • szałwia muszkatołowa
  • goździk
  • hizop
  • imbir
  • lawenda
  • mięta pieprzowa
  • rozmaryn
  • mięta zielona
  • tymianek
  • drzewo herbaciane

Ciekawe fakty:

  • Mirt rośnie jako małe drzewo lub duży krzew z wieloma gałęziami, mniejszymi, jędrnymi liśćmi i małymi, białymi kwiatami, które zmieniają się w niebiesko-czarne owoce jagodowe. Kwiaty i liście mają charakterystyczny zapach.
  • Historycznie mirt został po raz pierwszy udokumentowany w starożytnej Grecji - jako konsekrowana Afrodyta, bogini piękna i miłości.
  • Ponadto był używany w starożytnym Egipcie do celów medycznych.

Uwagi:

  • Przed użyciem dokładnie przeczytaj etykietę.
  • Tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie używać nierozcieńczonego.
  • Nie stosować podczas ciąży.
Rodzaje produktów: Olejki eteryczne
Producent: BioPark Cosmetics
Właściwości: Wegańskie , Opakowania z niewielką ilością plastiku

Składniki (INCI)

Wskazówka bezpieczeństwa

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia i zwroty wskazujące środki ostrożności

Pytania i odpowiedzi użytkowników BioPark Cosmetics Olej mirtowy

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.