Alkohol cetylowy

To jest dawca wzmacniania i  emulgator dla produktów kosmetycznych. Alkohol cetylowy jest alkoholem tłuszczowym , bardzo dobrze tolerowanym , wygładzającym i nieprzetłuszczającym . Jego użycie jest głównie w emulsjach, produktach pielęgnacji włosów  i  w poprawieniu wchłaniania użytych odżywek.

źródło: Heike Käser 2010, zobacz "Surowce naturalnych kosmetyków", Linz, Freya wydawnictwo , 3rd Edition 2012


Produkty z Alkohol cetylowy.