Migdały

Drzewo migdałowe należy do rodziny różowatych i pochodz ipoczątkowo ze Wschodniej i Centralnej Azji , ale w dniu dzisiejszym jest zadomowione  w obszarze Morza Śródziemnego  jak i Kalifornii.Olejek migdałowy jest chętnie mieszany z  olejem słonecznikowym , dlatego konieczne jest dokładne zwrócenie uwagi na składniki  w produktach kosmetycznych . Olejek migdałowy ma silne działanie przeciwutleniaczowe  i ochronne dla skóry  oraz wchłania optymalnie. On nadaje się cudownie jako olejek masażu. On wnika głęboko w  warstwę rogową skóry  i się rozprzestrzenia w przestrzeni międzykomąórkowej  keratynocytów.Z tymi właściwościami poprawia  olejek migdałowy , jako składnik kosmetyków, także właściwości innych  składników. Ponieważ on nie zatyka porów skóry, nadaje się idealnie dla każdego typu skóry. On jest wspaniale tolerowanym i może być użyty w pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt. Ponadto ma działanie nawilżające  i regenerujące . Skóra wrażliwa jest optymalnie pielęgnowana , jej naturalna równowaga zostaje przywrócona , skóra staje się miękką i wygląda zdrowo.

Właściwości kosmetyczne:

  • idealny do wszystkich rodzajów skóry
  • nie zatyka porów
  • idealny dla skóry wrażliwej i skóry niemowlaka
  • przeciwutleniaczowy, ochronny dla skóry , regenerujący & nawilżający
  • wnika głęboko w skórę
  • wspiera optymalne  wchłanianie na skórze, poprawia właściwości innych składników

źródło: Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych", Linz, Freya wydawnictwo , 3. edycja 2012


Produkty z Migdały: