Sassafras possesses germ-killing properties in organic cosmetic products. Find these and more natural beauty buys at ecco-verde.com.

Ta roślina pochodzi z rodziny wawrzynowatych ij est zadomowiona  w Północnej Ameryce. Jej olejek jest pozyskiwany z drzewa korzenia i używany w pielęgnacji skóry, głównie  jako składnik bakteriobójczy.

źródło: Markus Schirner 2002, "Olejki eteryczne", Schirner wydawnictwo  Darmstadt, 4. edycja 2011