Skrzyp polny

Ta roślina z rodziny skrzypowatych jest jedną z najstarszych roślin na świecie. Skrzyp ma działanie ściągające , odnawiające komórki i homeostatyczne. Poprzez wysoką zawartość krzemionki pobudza metabolizm skóry i wzmacnia tkankę łączną  oraz lekko odwadnia. Także przy źle gojących się ranach może być ta roślina bardzo pomocną. Użyta w produktach kosmetycznych pomaga, dzięki wysokiej zawartości minerałów, wiązać wilgoć w skórze. Polecamy skrzyp przy normalnej i suchej skórze , przy wrażliwej i poranionej jak i w atopowym zapaleniu skóry i wypryskach. 

Właściwości kosmetycznych:

  • ściągające & odnawiające komórki
  • pobudza przemianę materii, wzmacnia tkankę łączną
  • uzdrawiające & homeostatyczne
  • wiązania wilgoci
  • idealny dla skóry suchej, wrażliwej i zapalnej
  • idealny do leczenia atopowego zapalenia skóry i wyprysków

według: Heike Käser 2010, zobacz "naturalne kosmetyczne  zasoby", Linz, Freya Verlag, 3rd Edition 2012


Produkty z Skrzyp polny.