farfalla Pulpa z rokitnika zwyczajnego bio

Wzmocnienie i pielęgnacja

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Dla dojrzałej i suchej skóry
  • Bogaty w witaminę E i prowitaminę A.
  • Wspiera barierę ochronną
  • Tłoczone na zimno i wegańskie

Następca tego artykułu:

Opis

Olej z miazgi tłoczony na zimno rokitnika jest szczególnie bogaty w witaminę E, prowitaminę A i karotenoidy. Te ostatnie są również odpowiedzialne za jasny pomarańczowy kolor oleju. Pozytywnie wspiera normalną barierę ochronną skóry i jest idealny do pielęgnacji suchej i dojrzałej skóry.

Sposób użycia:

  • Olej z pulpy rokitnika należy zmieszać w proporcji 1:10 z innym olejem, takim jak olej migdałowy lub olej jojoba.

Ostrzeżenie:

  • Olej silnie koloryzuje i może trwale odbarwić odzież.

Przepis: Regenerujący balsam do ust

  1. Delikatnie podgrzej 3 g oleju jojoba w szklance w łaźni wodnej.
  2. Dodaj 7 g masła shea, wyjmij z łaźni wodnej i dokładnie stop.
  3. Nie pozwól, aby zrobił się za gorący i zawsze dobrze wymieszaj, aby uzyskać dobrą konsystencję.
  4. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia.
  5. Następnie dodaj 2 g olejku z pulpy rokitnika i 1 kroplę olejku z melisy 10%.
  6. Włóż do pojemnika (około 15 ml) i ostudź.

  • Pochodzenie: Niemcy
  • Część rośliny: owoc
  • Metoda produkcji: tłoczenie na zimno
  • Nazwa botaniczna: Hippophae rhamnoides
Rodzaje produktów: Olejki pielęgnujące skórę
Typ skóry: Skóra dojrzała, Skóra sucha
Producent: farfalla
Właściwości: Wegańskie
Zapachy: Owocowy
Certyfikaty: NaTrue

Składniki

Ingredients (INCI): HIppophae Rhamnoides Fruit Oiil

Oceń produkt

4,8 z 5 gwiazdek
3 (75%)
1 (25%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

4 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 3 recenzje w innym języku.