Mirystynian mirystylu

W tym produkcie mamy do czynienia z dawcą konsystencji  i koemulgatorem  roślinnego pochodzenia  na podstawie  olejku kokosowego i oleju palmowego. Myrystynian myrystylu  może być produkowany bez pomocy  środków rozpuszczających i dlatego jest  bez zanieczyszczeń. On ma , w produktach kosmetycznych, lekko matujące działanie i poprawia zdolności wchłaniania. Ponadto może jako składnik wosku, być użytym w artykułach dekoracyjnyvch.

źródło:  Heike Käser 2010, "Surowce kosmetyków naturalnych ", Linz, wydawnictwo Freya, 3. edycja  2012


Produkty z Mirystynian mirystylu.