Olej z pestek winogron

Olej pestek winogron  jest jednym z najwartościowszych , rodzimych olei , ponieważ rezultat tłoczenia z twardych, malutkich pestek jest bardzo minimalny.
Olej z pestek winogron ma wysoką zawartość polifenoli i tokoferoli, z bardzo silnym  przeciwutleniaczowym i ochronnym działaniem dla komórki. On wchłania szybko  i wspiera zdolności  wchłaniania skóry , szczególnie dla  rozpuszczalnych w tłusczczach witamin . Olej z pestek winogron jest lekki i wspaniały dla pielęgnacji trądziku, tłustej skóry i skóry mieszanej. Wysoka zawartość kwasu linolowego  zapobiega rogowaceniu. Również skóra dojrzała korzysta  z wspaniałch właściwości tego oleju.

Kosmetyczne właściwości:

  • regenerujący & wspierający barierę ochronną
  • hamuje zapalenia, optymalny dla pielęgnacji trądziku, skóry tłustej i mieszanej 
  • reguluje prodes keratynizacji
  • silny przeciwutleniacz & ochronny dla komórek , optymalny w pielągnacji przeciw starzeniu się
  • wspiera zdolności wchłaniania skóry

źródło:Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych", Linz, Freya wydawnictwo, 3.edycja  2012


Produkty z Olej z pestek winogron: