Olej Sacha Inchi

Ten olej jest otrzymywany z orzeszków ziemnych Inka , które rosną w lasach deszczowych peruańskich Andów. Tradycyjnie  jest ten olej mieszany z mąką  i używany do pielęgnacji skóry , ale również przeciw skurczom mięśniowym i dolegliwościom reumatycznym. Dziedzictwo Inków jest  wspaniałe dla pielęgnacji skóry suchej  i zapalnej  oraz dojrzałej. On ma silne działanie pobudzające regenerację komórekc , je aktywujące  i podnoszące  metabolizm skóry jak i dające jej lepszą elkastyczność. Ten olejek działa regulująco na rogowacenie skóry i jest szybko wchłanialnym. 

Właściwości kosmetyczne:

  • idealny do pielęgnacji skóry zapalnej & suchej
  • wzmacnia regenerację komórek & ich aktywacją, idealny dla skóry dojrzałej
  • zwiększa metabolizm & elastyczność skóry
  • reguluje keratynizację
  • szybko wchłanialny

źródło: Heike Käser 2010, zobacz "Surowce kosmetyków naturalnych", Linz, Freya wydawnictwo, 3. edycja  2012


Produkty z Olej Sacha Inchi.